About

Life is too short to have bad barbecue!

About us

 

Wij zijn Tom Raes en Dorine van Geffen, een enthousiast koppel woonachtig in het zuiden van Nederland. Gedreven door passie voor vlees en vuur in combinatie met de lat steeds hoger willen leggen in wat we doen, heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn: Southern Dutch BBQ, ontstaan uit liefde voor BBQ’en én ’the American way of life’.

WHAT WE DO

 

Barbecue classes en barbecue catering verzorgen wij voor u.
Ons doel is om door u of voor u, het beste en meest smaakvolle stukje vlees op tafel te zetten. Bij ons staat centraal: vlees gegaard tot in perfectie.

Plezier hebben in wat we doen! Alles wat maar met ‘American Low & Slow BBQ’ te maken heeft, wij zijn er voor in. Daarom zijn wij naast het geven van classes en catering, ook nog eens te vinden op BBQ wedstrijden door héél Europa. Onze prijzenkast is al aardig gevuld. We weten dus hoe ‘the real American BBQ’ moet smaken.
Bij ons gaat het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.

HOW WE DO

 

Low and Slow is the answer!
Wij toveren voor u door trage bereiding, grote stukken vlees om tot een sensationele smaakbeleving. Meer dan 12 uur gegaard vlees is bij ons de regel, niet de uitzondering!

HOW WE MAKE A DIFFERENCE

 

earth53Net zoals iedereen belasten wij de natuur. Wij zijn van mening dat deze belasting onontkoombaar is, maar we moeten uitputting voorkomen. Wij werken uitsluitend met duurzaam, gezuiverd houtskool. Dit is houtskool gemaakt van gekapte bomen. Daarom geven wij in ruil voor wat wij nemen van de natuur ook iets terug, in de vorm van een donatie van 1 boom per catering aan het ‘Nationale Bossenfonds’. Daarnaast gebruiken wij, indien van toepassing, alleen maar biologisch afbreekbare disposables.

 

pig4
Ons vlees kiezen wij uit bij boeren die respect hebben voor hun dieren en waarbij welzijn en een goed leven voorop staan. Wij vinden het belangrijk dat alle dieren vrij moeten kunnen rondlopen en geen extra antibiotica of hormonen toegediend krijgen. Kortom, de dieren hebben een goed leven gehad. Wij geloven erin dat je dit terug proef in de gerechten!

 


group58Wij beseffen dat niet iedereen het zo goed heeft als wij. American BBQ is ooit gestart uit slavernij en armoede. Raar om te zeggen, maar dankzij deze armoede, kunnen wij nu dit ambacht uitvoeren. Als bedankje naar de maatschappij, doneren wij voor elke catering een kip aan een gezin in een derde wereldland. Een betere wereld begint bij jezelf!