Team

Southern Dutch BBQ strijd jaarlijks in circa 10 wedstrijden door heel Europa mee naar de titel Grand Champion. De wedstrijden waarin wij aan mee doen staan onder toezicht van de KCBS. KCBS staat voor Kansas City Barbecue Society. Deze organisatie houdt toezicht op het naleven van regels voor zowel organisatoren als de BBQ teams. Hiermee weten teams altijd wat ze kunnen verwachten. Wij als BBQ team hebben afgelopen jaren meegedaan aan wedstrijden in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië. De honger naar meer is nog steeds aanwezig!

BBQ team

De jurering van het eten wordt gedaan door gecertificeerde BBQ jury leden volgens het ‘blind judging’ principe. Met andere woorden: De jury weet dus niet waar het vlees vandaan komt. Er wordt altijd gestreden in 4 categorien:

  • Chicken
  • Ribs
  • Pork
  • Brisket

 

Elke categorie kent een winnaar. Het team met de meeste punten over al deze 4 categorien is Grand Champion. De organisatoren hebben de mogelijkheid om een extra categorie uit te schrijven. Deze worden dan ook gejureerd volgens de KCBS regels, maar telt niet mee voor de titel Grand Champion.

Benieuwd waar wij als BBQ team te vinden zijn? Of waar we geweest zijn? Klik dan verder op deze pagina: