Brisket Burnt Ends

Burnt Ends door Southern Dutch BBQ

Brisket Burnt Ends maak je van de leftovers van je brisket of van de dunnere zijkanten van je brisket. Persoonlijk vind ik het leuker om naast je gewone brisket ook wat burnt ends te presenteren. Als je dat wil, snij je de zijkanten van de brisket af, zodra je hem op 91C / 195F van de BBQ af haalt. De tijd dat je brisket aan het rusten is, kun je mooi gebruiken om de burnt ends maken. Het nadeel hiervan is, is dat je brisket door het aansnijden wat vocht verliest, wat ten koste gaat van de malsheid.

Dit recept leent zich ook heel goed om de ‘day after’ te maken. Er moet dan wel iets over zijn. En dat wil nog wel eens een probleem worden bij Brisket. Mijn ervaring is dat het allemaal op gaat, hoeveel je ook maakt.

De naam burnt ends komt vanwege het feit dat deze er vaak ‘verbrand’ uit zien, omdat het hoge suikergehalte in de BBQ saus gaat karamelliseren en hierdoor erg donker wordt. Ondanks dat de naam misschien anders doet vermoeden, zal je niets verbrand proeven. Deze kleine kubusjes zitten juist vol met smaak. Persoonlijk vind ik deze lekkerder dan de Brisket zelf. Gelukkig vindt partnerlief de Brisket lekkerder.

Brisket Burnt Ends
Prep Tijd
5 minuten
Kook Tijd
1,5 uur
Prep Tijd
5 minuten
Kook Tijd
1,5 uur
Brisket Burnt Ends
Prep Tijd
5 minuten
Kook Tijd
1,5 uur
Prep Tijd
5 minuten
Kook Tijd
1,5 uur
Instructies
  1. Snij de brisket in kleine blokjes en plaats ze vervolgens in een bakje. Voeg hier BBQ saus aan toe en zorg dat deze over het hele vlees aan alle kanten zit.
    Burnt Ends door Southern Dutch BBQ
  2. Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirect gebruik op 107C / 225F. Het is voor dit gerecht aan te raden om een BBQ te gebruiken die goed geschikt is voor indirect BBQ’en. Ik maak de brisket burnt ends klaar op mijn WSM. Ik hoef de BBQ nu ook niet aan te steken, aangezien die nog warm is van mijn Brisket. Plaats de bak vervolgens op de BBQ en laat hem daar voor ca 1,5 uur staan. Hussel halverwege even de blokjes.
    Burnt Ends door Southern Dutch BBQ
  3. Na 1,5 uur heb je heerlijke Brisket Burnt Ends!
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe