Coleslaw

Coleslaw door Southern Dutch BBQ

Bij een typische Amerikaanse BBQ hoort koolsla, of zoals de Amerikanen het noemen: Coleslaw. Er is in Amerika geen BBQ restaurant waar je dit niet als side dish kunt bestellen. Bij een aantal restaurants krijg je de koolsla er zelfs standaard bij. BBQ en koolsla gaan dan ook hand in hand. Maar niet alleen bij BBQ zie je dit gerecht terugkomen. Toen wij voor het eerst naar de Verenigde Staten gingen viel het mij op dat deze sla ook vaak bij niet-BBQ restaurants als side dish geserveerd wordt. Hoewel koolsla een typisch Amerikaanse uitvinding lijkt te zijn, is niets minder waar. Koolsla is namelijk een gerecht dat afkomstig is uit de Nederlandse keuken. Het is naar de Verenigde Staten gebracht door de eerste Nederlandse emigranten. In de Verenigde Staten is dit recept door ontwikkeld tot de Amerikaanse koolsla zoals wij hem tegenwoordig kennen.

Dit recept is overigens het lekkerste als je het een dag van te voren maakt, maar dit is niet strikt noodzakelijk.

Coleslaw
Porties Prep Tijd
2 - 3 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 - 3 personen 30 minuten
Coleslaw
Porties Prep Tijd
2 - 3 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 - 3 personen 30 minuten
Ingredi├źnten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de buitenste blaadjes van de kool af. Snij nu een halve kool in kleine stukjes en was deze onder koud water.
  2. Schil vervolgens de wortel, zodat je de buitenste laag eraf hebt gehaald. Rasp de wortel in een grove rasp en voeg deze toe aan de kool.
    Coleslaw door Southern Dutch BBQ
  3. Voeg vervolgens de mayonaise, gele mosterd, appelciderazijn, suiker en de red pepper flakes toe aan de kool en wortel. Mocht je overigens geen red pepper flakes hebben, kun je ook een theelepel hot sauce gebruiken. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg naar eigen wens nog wat peper en zout toe.
  4. Mocht je de koolsla een dag van te voren maken, plaats de koolsla dan in de koelkast met vershoud folie erover. Koolsla is het lekkerste om op kamertemperatuur te eten.
    Coleslaw door Southern Dutch BBQ
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe